Kumho muokkaa renkaiden tuotekehitysprosessiaan, jotta se pystyy reagoimaan ja vastaamaan entistä nopeammin liikenteen ja liikkumisen muutoksiin. Innovatiivisen digitaalisen tuotekehityksen avulla renkaista luodaan ns. digitaalinen kaksosmalli (Digital twin), joka lyhentää suunnitteluun käytettyä läpimenoaikaa. Massadatan ja tekoälyn avulla digitaalinen kaksonen kykenee ennustamaan rengasseosten ominaisuudet sekä renkaan ajo-ominaisuudet.
Yhteistyössä eteläkorealaisen integroitujen ICT-infrastruktuuriratkaisujen asiantuntijan Hyosung Information Systemin kanssa kehitetyillä virtuaalisilla menetelmillä voidaan ennustaa seosten ja renkaiden suorituskykyä: VCS (Virtual Compound Simulation) ennustaa kumien ja vastaavien materiaalien ominaisuudet rengasseoksia suunniteltaessa. VTS (Virtual Tire Simulation) puolestaan ennustaa renkaan ajokykyä ja -ominaisuuksia. Kumhon kokemus ja kerätty data yhdistetään Hyosungin Pentaho-tietoanalyysialustaan.
VCS-järjestelmä ennustaa uusien yhdisteiden suorituskyvyn hyödyntämällä kertynyttä testipohjaista massadataa. Näin poistuu tarve sekoittaa ja vulkanoida erilaisia reseptejä. Tämä vähentää sekä syntyviä tuotekehityskustannuksia että työhön käytettävää aikaa. Kumho ja Hyosung kertovat, että VCS voi lyhentää yhdisteiden kehittämiseen kuluvaa aikaa noin 50 %.
Koska renkaiden on täytettävä koko joukko ajo-ominaisuuksia koskevia vaatimuksia, joita ovat mm. vierintävastus, jarrutus, kulumisenesto, ajomukavuus sekä melu ja tärinä, on tärkeää optimoida suunnittelutekijät, kuten seos, kuvio, rakenne ja muoto. VTS-järjestelmän malli ennustaa renkaiden suorituskykyvyn koneoppimisalgoritmin avulla käyttämällä massadataa, joka perustuu renkaiden suunnittelutekijöihin ja testituloksiin.
Kaksinkertaistetut panokset
Kumho Tire’s senior-vice president Kim Keewoon kertoo, että liikennealan dramaattisia muutoksia voidaan ennakoida yhdistämällä ja suuntaamalla Kumhon IT- ja digiresurssit tähän digitaaliseen kaksosmalliin, joka auttaa vähentämään kehitykseen käytettävää aikaa ja kustannuksia, maksimoimaan tehokkuutta ja lisäämään teknologista kilpailukykyä.
“Jatkossa kaksinkertaistamme panostuksemme teknologiaintensiivisten tuotteiden kehittämiseen. Edistyneen ja tulevaisuuteen suuntautuvan kehitysympäristön avulla valmistamme tuotteita, jotka ottavat huomioon kuluttajien muuttuvat tarpeet ja odotukset.”