Kiireinen rallimies

21.9.2017

Tämän rallimiehen haastatteleminen lehtijuttuun oli haastavaa sinänsä, sillä hänen puhelimensa soi koko ajan. Hän palvelee puhelimessa kilpa-autoiluasiakkaitaan aamusta iltaan. Onneksi saimme hetkeksi hänen puhelimensa äänettömälle, niin saimme kuulla tämän mielenkiintoisen tarinan.

RTE Motorsport Janne Eronen ja Kumho rallirenkaat

Janne Eronen ja kartturi Ville Mäkelä

Janne Erosen rallihistoria sai alkunsa vuonna 2003, kun hän aloitti rallin ajamisen isänsä renkaanjäljissä. Ralli kulkee verenperintönä, sillä Jannen isällä, Olavi Erosella, on pitkä historia kartturina Suomen rallisarjoissa.

Jannelle harrastuksesta tuli myös työ. Liiketoiminta RTE Motorsportin nimellä alkoi vuonna 2007, kun Janne alkoi palvella tuttujaan kaikissa ralli- ja kilpa-autoiluasioissa. RTE Motorsportin palveluihin sisältyvät kaikki kilpa-autoilun renkaat, vanteet ja varusteet. Samoihin aikoihin hän tutustui Kumhon rallirenkaisiin. Kumho oli niihin aikoihin Suomessa kohtalaisen uusi, paljon potentiaalia omaava rallirengas.

– Kumhon rengas kiinnosti meitä alusta lähtien. Testasimme rengasta omissa autoissamme eri ralleissa ja kun rengas vaikutti kaikin puolin vakuuttavalta, aloimme myydä sitä Suomessa. Virallinen maahantuonti kauttamme alkoi vuonna 2009.

Kumho rallirengas rallin SM-sarjassa

 

– Kumhon rallirengas ruokkii ajamaan aggressiivisella ajotyylillä, jota tarvitaan nykyisissä isotehoisissa ralliautoissa. Rengas kannustaa kovaan kaasun käyttöön. Mitä kovemmin sillä ajaa, sitä paremmin se pitää. Kumhossa on lisäksi laaja käyttölämpötila-alue.

Kumhon rallirengas sopii myös pienempitehoisiin ralliautoihin ja historic-luokan autoihin, koska renkaalla saa pienemmän vierinvastuksen kevyisiin autoihin. Pienemmilläkin autoilla saa kovemman nopeuden suoriin.

Kuhmot ovat haluttuja renkaita rallissa ja siviilissä

Janne laskeskelee, että Kumhoilla on viime vuosina voitettu useita arvosarjojen osakilpailuja ja luokkia; esimerkiksi SM-rallissa tällä kaudella Riihimäellä Marko Mänty voitti Skoda Fabia R5:llä yleiskilpailun. Myös useita mestaruuksia on saavutettu monissa sarjoissa, missä autokunta on käyttänyt ainoana kesärenkaana Kumhoa.

Janne Erosen omiin Kumho-saavutuksiin lukeutuu esimerkiksi Neste Rallin N-ryhmän voitto Jyväskylässä 2015 – ja nopeimman ensikertalaisen ajalla tässä kisassa! Tänä vuonna Janne sijoittui rallin SM-sarjan SM2-luokan kolmanneksi.

Samanlaista adrenaliinimäärää ei saa mistään muusta kuin siitä, että ajaa kilpaa oikein kovaa. En minä ajamista osaa lopettaa. Kun tähän hommaan on kasvanut, aika vaikeaa olisi kuvitella, että ei enää kilpailisi!

Janne Eronen ja Ville Mäkelä

Artikkelin kategoriat: Yleinen | Katso kaikki artikkelit
Jaa somessa: