Mitä ominaisuuksia suomalaiset arvostavat renkaissa?

20.3.2018

kaksi kumhon ecsta ecowing hs51 rengasta

Millaiset renkaat ovat suomalaisten mieleen?

Rengasvalmistaja Kumhon teettämän tutkimuksen mukaan renkaiden osto ei suomalaisten mielestä ole sitä kaikkein kiinnostavinta arkea. Renkaiden oston kokee melkein puolet suomalaisista olevan vain välttämätön auton ylläpitoon liittyvä seikka.

Renkaiden ostoon suhtautuu kiinnostuneesti vain kaksi autoilijaa kymmenestä.

Rengaskaupoille suunnataan keväisin yleisimmin vain pakosta eikä renkaiden osto, rengasmerkkeineen ja erilaisine ominaisuuksineen juurikaan säväyttele sen enempää.

Millaisiin seikkoihin suomalaiset sitten kiinnittävät huomiota valitessaan autoonsa uusia renkaita?

Luotettavuus, turvallisuus ja kilometrikestävyys nousevat keskeisiksi valintakriteereiksi. Näiden lisäksi yhtä suuressa arvossaan on myös renkaiden hankintahinta.

Hankintahinnan jälkeen märkäpito-ominaisuutta ja jarrutusmatkaa pidetään arvossaan.

Ympäristöystävällisyys on nouseva ostokriteeri

Tutkimus antaa viitteitä siitä, että yleinen ympäristötietoisuuden kasvu näkyy myös rengasvallinnoissa. Ympäristöarvojen kohoaminen näkyy taloudellisen ajon, polttoainetehokkuuden merkityksen arvostuksena. Kahdeksalle kymmenestä taloudellinen ajo, ja siten vihreä meininki ovat tärkeitä ostopäätökseen vaikuttavia tekijöitä.

Myös renkaiden hiljaisuutta arvostetaan.

Ikävän rengasmelun sijaan kannattaa panostaa ajomukavuuteen sillä se kielii osin siitä, että rengas kuluu vähemmän. Uusia renkaita ei siis tarvitse heti olla ostamassa.

Polttoainetehokkuuden ja kestävyyden lisäksi ympäristöarvoja voidaan mitata myös renkaiden valmistuksessa. Tutkimuksen mukaan puolelle vastaajista renkaiden valmistuksessa huomioidut ympäristöseikat nousevat vahvasti rengasvalintaan vaikuttavaksi tekijäksi. Naiset näyttävät olevan suunnannäyttäjiä tässä asiassa omilla valinnoillaan.

Neljä vinkkiämme kesärenkaiden valintaan

 1. Mielessä taloudellinen ajo?
  Haaveissa ekologinen ja taloudellinen ajo? Rengasvalmistaja Kumho on ollut tässä mainittavana suunnannäyttäjänä Ecowing-renkaillaan. Valmistukseltaan ympäristöystävälliset ja kilometrejä nielevät renkaat ovat valinta tiedostavalle. Taloudellista ajoa saadaan alhaisen vierinvastuksen kautta.
 2. Hyvää sadekelin pitoa farmareille ja isommille perheautoille
  Erinomainen valinta hyvää märkäpitoa arvostavalle on Kumho HS51. Tämä isomman auton rengas testattiin Auto Expressin toimesta, ja sen todettiin olevan paras keskisegmentin rengas. Märänkelin kaarreajossa se sai täydet sataprosenttia ja hiljaisuudestakin 99,9 %, yltäen kokonaispisteissä sijalle 4/11.
 3. Maastoon ja cityyn
  Raskaammille katumaastureille, eli ns. SUV-mallin autoille premium-luokan mukavuutta, jämäkkyyttä ja hiljaisuutta antaa pidoltaan mainio keskisegmentin rengas Kumho Crugen KL33.
 4. Urheilullisempaan menoon
  Kumho Ecsta PS71  on hiljainen ja vakaa myös suuremmissa nopeuksissa. Tälle renkaalle annettiin testissä paras märkäpito (kokonaissijoituksella 2/11), tuoreessa saksalaisessa ACE-lehden teettämässä kesärengastestissä.

Hinta-laatusuhteeltaan hyvät renkaat saat asiantuntevalta rengasmyyjältä

Mitkä tekijät nousevat esiin keskeisimmäksi tekijöiksi renkaiden valinnassa tutkimuksen mukaan?

Tutkimuksen mukaan renkaiden hankintahinta oli arvossaan yhdessä muiden ominaisuuksien kanssa.

Jotta mainiot hinta-laatusuhteeltaan renkaat löytyvät, ja ne vastaisivat parhaiten myös asiakkaan tarvetta, korostuu tässä rengasmyyjän asiantuntijuus. Normaaliin arkiajoon riittävät erinomaisesti jo keskihintaiset renkaat.

Renkaiden ominaisuuksia kehitetään jatkuvasti. Rengasvalikoiman kasvaessa erikoisliikkeen myyjän ammattitaito korostuu entisestään, sillä hänen on löydettävä asiakkaalle hinnaltaan, laadultaan ja turvallisuudeltaan parhaimmat renkaat.

Tutkimuksen teettäjän, rengasvalmistaja Kumhon ajatuksena on tarjota laadukkaita renkaita järkihintaan. Kumho pitää tärkeänä, että kun autoon valitaan vähintään keskihintaiset renkaat, saadaan esille tuotekehittelyssä luodut hyödyt, kuten hiljaisuus, hyvä märkäpito ja taloudellinen ajo.

Haluatko lisätietoa aiheesta? Lisätietoja asiantuntevista rengasliikkeistä Kumhon listauksesta jälleenmyyjistä.

Rengastietoutta löydät myös Autonrengasliiton sivuilta.

Artikkelin kategoriat: Yleinen | Katso kaikki artikkelit
Jaa somessa: