Henkilöauton kesärenkaat Kumholta takaavat laatua järkihintaan

Kumhon valikoimasta on helppo valita Suomen olosuhteisiin sopivat hyvät henkilöauton kesärenkaat ominaisuuksista ja turvallisuudesta tinkimättä.

Henkilöauton kesärenkaat voivat kulua yllättävänkin nopeasti, jos et huomioi tiettyjä asioita henkilöauton renkaan käytössä:

» Lue lisää

 • Muista ajaa taloudellisesti ja ennakoi jarrutustilanteet.
 • Vältä voimakkaita kiihdytyksiä ja jarrutuksia sekä kaahailua kaarteissa ja kadunkulmissa.
 • Huolehdi rengaspaineista – liian alhainen rengaspaine vaikeuttaa hallittavuutta ja lisää vierintävastusta.
 • Tarkista rengaspaineet vähintään kerran kuukaudessa kylmästä renkaasta.
 • Muista vaihtaa myös pyörien paikkaa.
 • Kierrätä renkaita etu- ja taka-akselien välillä pyörimissuuntaa muuttamatta, jotta renkaat kuluisivat tasaisemmin. Jos renkaiden kuntoerot pääsevät kasvamaan, paremmat renkaat laitetaan taakse.

Hyvien kesärenkaiden tunnusmerkit

Kesärenkaiden valintaan kannattaa kiinnittää huomiota, ja esimerkiksi EU-rengasmerkinnät antavat hyvin tietoa päätöksenteon tueksi.

EU-rengasmerkinnät kertovat

 • renkaan polttoainetaloudellisuuden,
 • märkäpidon ja
 • ulkoisten rengasäänien määrän desibeleinä.

Esimerkiksi hiljainen kesärengas antaa tilaa myös muille äänille.

Kumhon hiljaiset kesärenkaat, kuten KU-39, PS31 tai PS71, pitävät tieäänet maltillisina jopa suurilla nopeuksilla ajettaessa. On kuitenkin hyvä muistaa, että ulkoinen vierintämelu ei korreloi auton sisätilan melun kanssa.

Hyvien henkilöauton kesärenkaiden kuuluu toimia niin asfaltilla kuin kiharaisilla sora- ja hiekkateillä. Mukavuudesta ei myöskään pidä tinkiä, vaikka sää näyttäisi nurjimmat puolensa, kun taivaalta sataa vettä ja tienpinnat lainehtivat vedestä.

Apua kesärenkaiden valintaan – mihin kiinnittää huomiota?

Yleisimmät rengaskoot/rengasleveydet

Yleisimmät rengaskoot kesärenkaissa ovat 195/55 ja 195/65 sekä 205/55R16, ja ne saattavat sopia sinunkin henkilöautoosi.

Ensimmäinen luku sarjassa kertoo renkaan leveyden millimetreissä, toinen prosentillisen korkeuden suhteessa leveyteen.

Vyörenkaan merkintä ilmoitetaan kirjaimella ”R”.

Jos numeroita on kolme, viimeisin luku kertoo renkaan reiän eli vanteen halkaisijan koon tuumissa, esimerkiksi merkinnässä 205/55R16, se on 16 tuumaa.

Renkaiden vastaavuustaulukko

Läpimitaltaan yhteensopivia rengaskokoja voit vaihdella keskenään vastaavuustaulukon mukaisesti (PDF-tiedosto), huomioiden kuitenkin lisäksi muutaman seikan.

Vastaavuustaulukon lisäksi tulisi katsoa, että kantavuusindeksi (LI) ei olisi alkuperäiskokoa pienempi. Renkailla tulisi olla myös riittävästi tilaa maksimijoustossaan sekä ääriasennoissaan.

Uudet rengasmerkinnät

Kaikista kesärenkaistamme löytyy EU-rengasmerkintä, jonka avulla voit vertailla helposti renkaiden ominaisuuksia toisiinsa.

Jos et tiedä millaiset kesärenkaat henkilöautoon kannattaa laitattaa, kannattaa tutkia ainakin näitä EU-rengasmerkintöjä eli polttoainetehokkuus, märkäpito ja rengasmelu.

Kumhon kesärenkaat – tae mukavasta menosta kaikilla tienpinnoilla

Hyvien henkilöauton kesärenkaiden kuuluu toimia niin asfaltilla kuin kiperillä sora- ja hiekkateillä.

Mukavuudesta ei myöskään pidä tinkiä, vaikka sää näyttäisikin kurjimmat puolensa – kun taivaalta sataa vettä ja tienpinnat lainehtivat vedestä.

Kumhon kesärenkaat takaavat mukavuutta, mikä onkin yksi Kumhon neljästä arvosta.

Hyvät henkilöauton kesärenkaat varmistavat matkanteon, mutta sehän ei pelkästään riitä, että renkaat pyörivät, vaan ajamisen pitää myös olla hauskaa.

Loistavan ajokokemuksen syntymisessä tärkeä tekijä on juuri mukavuus – vaatimus, jonka Kumhon kesärenkaat täyttävät.

Haluamme varmistaa kaikille autoilijoille miellyttävän ajon Suomen vaativissa olosuhteissa, erilaisilla teillä ja erilaisissa keleissä – ajoneuvon tyyppiin ja malliin katsomatta.

Tämän vuoksi testaamme renkaat ympäri Eurooppaa ja Suomen vaativissa olosuhteissa Ivalossa.

Kumhon kesärenkaat täyttävät vaativammatkin kriteerit – siksi ne löytyvät useiden henkilöautomerkkien alta jo tehtaalla.

automerkkien logoja joihin asennetaan kumhon renkaat heti tehtaalla

Kesärenkaat muihin autotyyppeihin ominaisuuksista tinkimättä

SUV-autojen kesärenkaat | Maasturin kesärenkaat | Pakettiauton kesärenkaat | Kaikki kesärenkaat

 • Automalli

 • Rengastyyppi

HS52

Vuoden 2021 Auto Bild testivoittajan Kumho Ecsta HS51 –kesärenkaan uusi kehitellympi versio Lue lisää vuoden 2021 kesärengastestistä täältä.     Ensiluokkaisen turvallista ja luotettavaa ajoa Korkeaa suorituskykyä arvostaville kuljettajille Erinomainen jarrutus ja pito sekä märällä että kuivalla tiellä 13 % parempi jarrutus märällä * 12 % parempi jarrutus kuivalla * 10 % parempi pito märällä…...

HP71

HP71 on uusi premium-luokan kesärengas hyvällä märkäpidolla ja jarrutusmatkalla henkilöautoille. Kehityksessä on panostettu ajomukavuuteen, alhaiseen melutasoon ja kestävyyteen. HP71 on saatavilla myös SUV-autoihin.

HP91

HP91 kesärengas on korkealuokkainen ja hiljainen uutuus SUV-autoihinkin. Tällä tasapainoisella renkaalla on erinomainen ajomukavuus ja hyvä pito kaikissa sääolosuhteissa. HP91 kesärengas on saatavilla myös henkilöautoihin.

VS31

WATTRUN VS31 henkilöauton kesärengas on suunniteltu ekologisille autoille sekä sähköautoille kaupunkiajoon. Rengas on ultrakevyt, 25% kevyempi kuin renkaat yleensä. Renkaalla on eurooppalainen A/B merkintä, mikä kertoo sen polttoainetehokkuudesta. Kumhon uuden teknologian ansiosta renkaan suorituskyky on korkeaa tasoa kuten muillakin Kumhon rengasmalleilla. WATTRUN VS31-renkaan kosketuspinta tiehen, sen pintakuviointi ja kyljet on suunniteltu sähköautoihin sopivaksi. EKOLOGINEN RENGAS ON: TURVALLINEN: Turvallisuus…...

ES31

ES31 henkilöauton kesärengas on edullinen hankittaessa ja taloudellinen ajettaessa. Pieneen tai isoonkin henkilöautoon. Taloudellinen ja ympäristöystävällinen rengas. Tasapainoisessa ja hiljaisessa renkaassa on hyvä pito erilaisissa olosuhteissa. Turvallinen ja kestävä valinta. Tutustu kesärenkaan edelliseen menestyneeseen malliin KH27. ES31 on saatavilla myös SUV-autoihin.

PS71

PS71 kesärengas on on uusi, moderni malli touring- ja sport-autoihin. Erinomainen märällä ja kuivalla alustalla. Kesärenkaan loistavat käsittelyominaisuudet antavat ajovakautta ja hiljaisuutta jopa suurilla nopeuksilla. PS71 kesärengas on saatavilla myös SUV-autoihin.

PS91

PS91 kesärengas on kehitetty todellisille urheiluautoille. Luja ja vakaa pintamalli antaa loistavan pidon kiihdytettäessä ja jarruttaessa niin märällä kuin kuivalla.

HS51

HS51 kesärengas on uutuustuote touring- ja sport-autoille. Se on mukava ja turvallinen rengas sekä erinomainen ajaa märällä ja kuivalla. HS51 on kestävä rengas ja tasaisesti kuluva. Kumho Ecsta HS51 voitti vuoden 2021 AutoBild-kesärengastestin. Lue testiartikkeli täältä.

HP91

HP91 kesärengas on korkealuokkainen ja hiljainen uutuus henkilöautoihin. Tällä tasapainoisella renkaalla on erinomainen ajomukavuus ja hyvä pito kaikissa sääolosuhteissa. HP91 kesärengas on saatavilla myös SUV-autoihin.

KU39

KU39 kesärengas sopii erityisesti touring-ja sport-autoihin. Se on erinomainen rengas märällä ja kuivalla. Sen loistavat käsittelyominaisuudet antavat maksimaalisen ajovakauden. Rengas on hiljainen jopa suurilla nopeuksilla.  

KH27

KH27 kesärengas on edullinen hankittaessa ja taloudellinen ajettaessa. Tällä pieneen tai isoonkin henkilöautoon sopivalla renkaalla saavutat optimaalisen polttoainetehokkuuden. KH27 on hiljainen ja mukava rengas, jolla on hyvä märkäpito. Renkaalla on loistavat EU-Label arvot (polttoainetaloudellisuus, märkäpito ja rengasmelu).

KH17

KH17 kesärengas on kestävä, hiljainen ja vaivaton rengas ajettaessa. Sillä on optimaalinen vierintävastus, joten se sopii taloudelliseen ajoon henkilöautoilla.