Henkilöauton talvirenkaat (2018-2019) | Kumho - turvallisuutta järkihintaan

Henkilöauton talvirenkaat Kumholta

Talvirenkaiden valmistus on yksi haastavimmista rengasalalla. Tästä johtuen moni valmistaja ei niitä teekään.

Me Kumholla olemme ottaneet haasteen vastaan ja yhdistäneet keskenään suomalaisen ja kansainvälisen tuotekehityksen – hyödyntäen parhaat innovaatiot kummastakin.

Kumholla on tutkimus- ja tuotekehityskeskukset Koreassa, Kiinassa, Saksassa ja USA:ssa. Suomeen tuotavat rengasmallit testataan Saksassa kahdella eri radalla ja talvirenkaat aidoissa talvioloissa Suomen Ivalossa.

Kumhon talvirenkaat tarkoittavat laatua, edullisesti.

» Lue lisää...

Kaksi talvirengastyyppiä

Talvirenkaista puhuttaessa nousee keskustelunaiheeksi usein valinta kahden rengastyypin välillä. Pitäisikö valita omaan autoon nastarenkaat vai kitkat? Kummassakin rengastyypissä on hyvät puolensa, mutta myös selkeitä eroja niiden ominaisuuksissa hieman sääolosuhteista riippuen.

Nastarenkaat

Ensimmäinen ero on jo siinä, että nastallisia talvirenkaita saa käyttää 1.11. – 31.3. välisenä aikana tai toisen pääsiäispäivän jälkeiseen maanantaihin (myöhempi ajankohta on määräävä). Nastarenkaita saa toki käyttää muunakin aikana, jos keliolosuhteet sitä edellyttävät. Kun taas kitkarenkaita suosivan ei tarvitse muistella tarkkoja päivämääriä, sillä niillä saa ajaa halutessaan ympäri vuoden, joskaan se ei olekaan suositeltavaa.

Pito-ominaisuuksiltaan nastarengas on luotettavampi varsinkin vaihtelevissa sääolosuhteissa. Lumisella alustalla kuitenkin kitkarenkaat parhaimmillaan pitävät yhtä hyvin, joskus jopa paremminkin. Merkittävin ero on ajettaessa jäisellä tiellä, jossa tienpinnan kitka vaihtelee. Nastarengas mukautuu tähän paremmin, tasoittaen ajo-olosuhteita tienpinnan kitkatason muuttuessa.

Monissa Suomen talviolosuhteissa nastarengas on luotettavampi. Jäiset rannikkoseudun tiet, kaupunkiliikenteen kovaksi kiillottuneet risteysalueet ja mustan jään aika yöllä ja varhain aamulla saavat kuljettajan kaipaamaan nastarenkaita.

Kitkarenkaat

Mitä tulee rengasmeluun, on kitkarengas hiljaisempi, mikä saattaa vaikuttaa ajomukavuuteen. Ajo-ominaisuuksiltaan kitkarenkaat taas ovat hyvät erityisesti talven paljailla kestopäällystepinnoilla.

Koska kitkarenkailla ajo on sallittua ympäri vuoden, tuo se oman mausteensa keskusteluun. Vaikka ajo sallitaan, ei sitä kuitenkaan suositella. Ympärivuotisessa käytössä olevat kitkarenkaat kuluvat kesän lämmössä nopeasti, eivätkä talvella välttämättä enää toimikaan kuten pitäisi. Kunto heikkenee ja urasyvyys vähenee, unohtamatta rengaspaineita, jotka voivat olla sopimattomat. Niinpä kitkarenkaiden vaihto kesärenkaisiin kannattaa, mutta vaihtoajan kanssa on enemmän joustoa kuin nastarenkailla.

Valinta kitka- ja nastarenkaiden välillä on hyvä siis tehdä pitkälti sen perusteella, millaisissa ajo-olosuhteissa ajaa. Kiistämättä nastarengas on ainakin luotettava vaihtoehto Suomen talven hyvin vaihtelevissa sääolosuhteissa.

Vinkkejä talvirenkaiden uusimiseen

Autossa ei kannata käyttää samanaikaisesti erimerkkisiä ja -tyyppisiä talvirenkaita.

Jos talvirenkaat ovat nastarenkaat, kaikkien neljän renkaan tulee olla samanlaisesti nastoitettuja. Kannattaakin uusia auton renkaat vähintään akseli kerrallaan. Vähemmän kuluneet renkaat laitetaan aina taka-akselille. Jotta nastarenkaat ovat lailliset, niistä saa puuttua nastoja enintään 20 prosenttia.

Parhaat ajo-ominaisuudet saavutetaan, kun kaikkien renkaiden vaihto tehdään kerralla.

Tutustu nyt tarkemmin vuoden 2018-2019 talvirengasesitteeseen tästä.

  • Automalli

  • Rengastyyppi

kumho WS31 nastarengas isoille henkilöautoille ja katumaastureille

WS31

WS31 nastarengas isoille henkilöautoille ja katumaastureille antaa optimaalisella nastojen asettelulla erinomaisen pidon ja hyvät käsittelyominaisuudet jäällä ja lumella. Moderni kumiseostekniikka. Suomessa valmistetut ja testatut laadukkaat Scason-nastat takaavat erinomaisen pidon talviolosuhteissa.

kumho wintercraft Wi-31 nastarengas henkilöautoille

Wi-31

Wi-31 nastarengas henkilöautoille sopii Suomen talvisiin olosuhteisiin optimaalisen nastojen asettelun ansiosta. Parannetut jarrutus- ja käsittelyominaisuudet epäsymmetrisen kolmiulotteisen urituksen ansiosta. Modernin kumiseostekniikan ansiosta parempi hallinta lumella ja jäällä. Suomessa valmistetut ja testatut laadukkaat Scason XT Turbine -nastat takaavat erinomaisen pidon ääriolosuhteissa.

kumho KW-31 kitkarengas henkilöautoille

KW-31

KW-31 on kitkarengas henkilöautoille maksimoidulla pidolla ja jarrutusteholla lumella. Parannettu kaarreajettavuus ja käsittely lumisilla sekä jäisillä teillä. Tämän kitkarenkaan olka-alueilla on jäätä ja lunta poistava muotoilu.