kumho jälleenmyyjät banneri
Kumho kisapainike

Kumho - talvirenkaat henkilöautoihin

Moni rengasvalmistaja ei tee talvirenkaita, koska niiden kehitys on rengasalalla yksi haastavimmista. Me Kumholla olemme jo aikoja sitten ymmärtäneet yhdistää kansainvälisen ja suomalaisen tuotekehityksen parhaat innovaatiot. Käytämme kaikissa Suomessa myytävissä nastarenkaissamme vain Suomessa kehitettyjä ja valmistettuja Scason-nastoja, jotka on suunniteltu nimenomaan Pohjolan olosuhteisiin.

Kumholla on tutkimus- ja tuotekehityskeskukset Koreassa, Kiinassa, Saksassa ja USA:ssa. Suomeen tuotavat rengasmallit testataan Saksassa kahdella eri radalla ja talvirenkaat aidoissa talvioloissa Suomen Ivalossa. Suomeen Kumho-renkaita maahantuo Scason Oy, jolla on vuosikymmenien kokemus rengasalasta, talviautoilusta ja nastateknologiasta.

Suomi on Euroopassa, mutta silti ajo-olosuhteet meillä ovat tuiki erilaiset kuin vaikkapa Saksan moottoriteillä. Kumhon valikoimasta on helppo valita Suomen olosuhteisiin, autoon ja ajotyyliin sopivat talvirenkaat turvallisuudesta tinkimättä.

Kumhon lupaus on ’parasta laatua järkevään hintaan’. Tämä on sitä mitä me Suomessakin haluamme luvata. Kumhon talvirenkaat hankkimalla saat laatua, muttet ylihintaan! Sellaisella hinnalla mihin jokaisella suomalaisella autoilijalla on varaa. Ominaisuuksista yhtään tinkimättä!

Vinkkejä talvirenkaiden uusimiseen

Autossa ei kannata käyttää samanaikaisesti erimerkkisiä ja -tyyppisiä talvirenkaita. Jos talvirenkaat ovat nastarenkaat, kaikkien neljän renkaan tulee olla samalla lailla nastoitettuja. Kannattaakin uusia renkaat vähintään akseli kerrallaan. Vähemmän kuluneet renkaat laitetaan aina taka-akselille. Jotta nastarenkaat ovat lailliset, niistä saa puuttua nastoja enintään 20 prosenttia. Parhaat ajo-ominaisuudet saavutetaan, kun kaikki renkaat vaihdetaan kerralla.

Nasta- vai kitkarenkaat?

Nastallisia talvirenkaita saa käyttää 1.11. – 31.3. välisenä aikana tai toisen pääsiäispäivän jälkeiseen maanantaihin (myöhempi ajankohta on määräävä). Nastarenkaita saa toki käyttää muunakin aikana, jos keliolosuhteet sitä edellyttävät. Kitkarenkaita suosivan ei tarvitse muistella tarkkoja päivämääriä.

Mitä lähemmäksi talvikelit tulevat, sitä varmemmin käynnistyy keskustelu kitka- ja nastarenkaista. Kummallakin on vankkumattomat kannattajansa, mutta kädenvääntö taipuu yleensä nastarenkaiden voitoksi. Tutkimustulokset vahvistavat nastarenkaiden edut, nastarengas antaa paremman pidon vaihtelevissa keliolosuhteissa. Kitkarenkaat pitävät lumisella alustalla yhtä hyvin tai jopa paremmin kuin nastarenkaat ja ne ovat ajossa hiljaisemmat.

Kaikkein selvin ero nasta- ja kitkarenkaiden välillä on kuitenkin jäisellä tiellä ajettaessa ja näitähän Suomessa riittää. Tien pinnan kitka ei ole samanlainen kaikkialla. Nastarengas on ainoa rengas, joka tasoittaa ajo-olosuhteita, vaikka kitkataso tien pinnassa muuttuu.

Rannikkoseudulla tiet ovat usein jäisiä ja polanteisia, jolloin kannattaa käyttää nastarenkaita. Samoin kaupunkiliikenteessä kovaksi kiillottuneilla risteysalueilla nasta puree paremmin. Yöllä ja varhain aamulla, musta jään aikaan liikuttaessa, vain nastarenkaat tuovat riittävän turvan.

Kitkarenkailla ajavan ei tarvitse muistaa tarkkaan renkaidenvaihtopäiviä. Tässä piilee kuitenkin vaara, että renkailla ajetaan ympäri vuoden. Kitkarenkaiden ominaisuudet eivät vastaa kesärenkaiden ominaisuuksia ja niiden pehmeä pintakumiseos kuluu kesällä nopeammin. Silloin voi käydä niin ettei kitkat toimikaan enää talvella kuten on tarkoitettu. Jos kitkoilla ajetaan ympäri vuoden, niiden kunto heikkenee, niissä on vähemmän urasyvyyttä ja myös rengaspaineet saattavat olla sopimattomat.

  • Automalli

  • Rengastyyppi

WS31

WS31 nastarengas isoille henkilöautoille ja katumaastureille antaa optimaalisella nastojen asettelulla erinomaisen pidon ja hyvät käsittelyominaisuudet jäällä ja lumella. Moderni kumiseostekniikka. Suomessa valmistetut ja testatut laadukkaat Scason-nastat takaavat erinomaisen pidon talviolosuhteissa.

Wi-31

Wi-31 nastarengas henkilöautoille sopii Suomen talvisiin olosuhteisiin optimaalisen nastojen asettelun ansiosta. Parannetut jarrutus- ja käsittelyominaisuudet epäsymmetrisen kolmiulotteisen urituksen ansiosta. Modernin kumiseostekniikan ansiosta parempi hallinta lumella ja jäällä. Suomessa valmistetut ja testatut laadukkaat Scason XT-turbine -nastat takaavat erinomaisen pidon ääriolosuhteissa.

KW-31

KW-31 on kitkarengas henkilöautoille maksimoidulla pidolla ja jarrutusteholla lumella. Parannettu kaarreajettavuus ja käsittely lumisilla sekä jäisillä teillä. Renkaan olka-alueilla jäätä ja lunta poistava muotoilu.