Talvirenkaat autoihin | Katso Kumhon talvirengasmallisto
kumho jälleenmyyjät banneri

Kumhon talvirenkaat

Talvirenkaiden valmistus on yksi haastavimmista rengasalalla.

Me Kumholla olemme ottaneet haasteen vastaan ja yhdistäneet keskenään suomalaisen ja kansainvälisen tuotekehityksen – hyödyntäen parhaat innovaatiot kummastakin.

Tältä sivulta löydät Kumho-talvirenkaat henkilö-, paketti-, ja maastoautoihin, sekä SUV-ajoneuvoihin.

Kumho ottaa huomioon Pohjolan olosuhteet myös renkaiden nastoissa ja Suomessa myytävissä nastarenkaissa käytetäänkin vain Scason-nastoja, jotka on sekä kehitetty että valmistettu Suomessa.

Rengasvalitsimen avulla löydät juuri sinun autoosi sopivat talvirenkaat.

» Lue lisää

Kaksi talvirengastyyppiä

Talvirenkaista puhuttaessa nousee keskustelunaiheeksi usein valinta kahden rengastyypin välillä. Pitäisikö valita omaan autoon nastarenkaat vai kitkat?

Kummassakin rengastyypissä on hyvät puolensa, mutta myös selkeitä eroja niiden ominaisuuksissa hieman sääolosuhteista riippuen.

Nastarenkaat ja niiden käyttöaika

Milloin talvirenkaat sitten pitää vaihtaa?

Ensimmäinen ero on jo siinä, että nastallisten talvirenkaiden käyttöaika on Suomessa 1.11. – 31.3. välinen aika tai toisen pääsiäispäivän jälkeiseen maanantaihin saakka (myöhempi ajankohta on määräävä).

Nastarenkaiden käyttöaika voi tämän vuoksi vaihdella vuosittain jopa kuukaudella. Talvirenkaita on tällä hetkellä käytettävä joulukuun alusta helmikuun loppuun saakka.

Tieliikennelaki uusiutuu vuoden 2020 syksyllä, jolloin talvirengaspakko muuttuu keliperusteiseksi.

Näin ollen talvirenkaiden vaihto tulee tulevina vuosina ajankohtaiseksi silloin kun sää tai keli sitä edellyttää eikä tarkkoja päivämääriä tarvitse enää muistella.

Nastarenkaat saa toki vaihtaa alle ja käyttää niitä muunakin aikana, jos keliolosuhteet sitä edellyttävät. Esimerkiksi vuonna 2018 kevään tulo viivästyi yöpakkasten johdosta, jolloin tienvarsien isoista kinoksista tulleet sulamisvedet muodostivat teille jääpinnan pakkasaamuina. Näin ollen talvirenkaiden käyttöaika pidentyi sään vuoksi.

Milloin talvirenkaat laittaa alle ja vaihtaa kesärenkaisiin, riippuu siis monesti jo nyt kelistä ja talvirengastyypistä.

Pito-ominaisuuksiltaan nastarengas on luotettavampi varsinkin vaihtelevissa sääolosuhteissa. Lumisella alustalla kuitenkin kitkarenkaat parhaimmillaan pitävät yhtä hyvin, joskus jopa paremmin.

Merkittävin ero on ajettaessa jäisellä tiellä, jossa tienpinnan kitka vaihtelee.

Nastarengas mukautuu tähän paremmin, tasoittaen ajo-olosuhteita tienpinnan kitkatason muuttuessa.

Monissa Suomen talviolosuhteissa nastarengas on luotettavampi. Jäiset rannikkoseudun tiet, kaupunkiliikenteen kovaksi kiillottuneet risteysalueet ja mustan jään aika yöllä ja varhain aamulla saavat kuljettajan kaipaamaan nastarenkaita.

Kitkarenkaat ympäri vuoden?

Kitkarenkaita suosivan ei tarvitse muistella tarkkoja päivämääriä, sillä niillä saa ajaa halutessaan ympäri vuoden, joskaan kitkarenkaiden ympärivuotinen käyttö ei olekaan suositeltavaa.

Mitä tulee rengasmeluun, on kitkarengas hiljaisempi, mikä saattaa vaikuttaa ajomukavuuteen.

Ajo-ominaisuuksiltaan kitkarenkaat taas ovat hyvät erityisesti talven paljailla kestopäällystepinnoilla.

Koska kitkarenkailla ajo on sallittua ympäri vuoden, tuo se oman mausteensa keskusteluun. Vaikka kitkarenkaiden käytölle ei ole esteitä kesällä, ja osa autoilijoista saattaa näin toimia, ei sitä kuitenkaan voi suositella.

Ympärivuotisessa käytössä olevat kitkarenkaat kuluvat kesän lämmössä nopeasti, eivätkä kitkarenkaat talvella välttämättä enää toimi kuten pitäisi.

Niiden kunto heikkenee ja kitkarenkaiden urasyvyys vähenee, unohtamatta rengaspaineita, jotka voivat olla sopimattomat. Niinpä esimerkiksi kesärenkaat henkilöautoihin kannattaa vaihtaa kitkarenkaiden tilalle, mutta vaihtoajan kanssa on enemmän joustoa kuin nastarenkailla.

Valinta kitka- ja nastarenkaiden välillä on hyvä siis tehdä pitkälti sen perusteella, millaisissa ajo-olosuhteissa ajaa. Kiistämättä nastarengas on ainakin luotettava vaihtoehto Suomen talven hyvin vaihtelevissa sääolosuhteissa.

Lue lisää kitka- ja nastarenkaiden eroista

Vinkkejä talvirenkaiden uusimiseen

  • Talvirenkaiden vaihdossa kannattaa pitää muutamat perusasiat mielessä.
  • Autossa ei kannata käyttää samanaikaisesti erimerkkisiä ja -tyyppisiä talvirenkaita.
  • Jos talvirenkaat ovat nastarenkaat, kaikkien neljän renkaan tulee olla samanlaisesti nastoitettuja. Kannattaakin uusia henkilöauton renkaat vähintään akseli kerrallaan.

Vähemmän kuluneet talvirenkaat laitetaan aina taka-akselille.

  • Jotta nastarenkaat ovat lailliset, niistä saa puuttua nastoja enintään 20 prosenttia.
  • Parhaat ajo-ominaisuudet saavutetaan, kun kaikkien renkaiden vaihto tehdään kerralla.

Tiesitkö?

Kumholla on tutkimus- ja tuotekehityskeskukset Koreassa, Kiinassa, Saksassa ja USA:ssa. Suomeen tuotavat rengasmallit testataan Saksassa kahdella eri radalla ja talvirenkaat aidoissa talvioloissa Suomen Ivalossa.

Kumhon talvirenkaat tarkoittavat laatua, edullisesti.

  • Automalli

  • Rengastyyppi

kumhon KC-11 nastarengas pakettiautoihin

KC11

KC11 nastarengas on moderni rengas maastoautoihin. Samansuuntainen pintakuviointi ja uudenkaltainen profiilirakenne täydelliseen pitoon lumella ja jäällä. Poikkeuksellisen hyvät käsittelyominaisuudet märällä ja kuivissa olosuhteissa. Pitkään kestävä rengas. M+S.

CW11

CW11 nastarengas on moderni uutuusrengas pakettiautoihin sekä hyötyajoneuvoihin ja matkailuautoihin. Vinosuuntaisen keskiosan urituksen ja 3D-lamellien ansiosta nastarenkaalla on erinomainen suorituskyky ja jarrutusteho jäällä.Optimoitu nastojen asettelu reunoille ja keskelle suomalaisin Scason MR11-nastoin. Hyvä kuormituksen kesto ja erinomainen kulutuskestävyys mahdollistaa pitkät kilometrit.     Viimeisintä rengasteknologiaa hyödyntämällä olemme onnistuneet yhdistämään pohjoisen talveen sopivat ominaisuudet: • Optimoitu nastojen sijoittelu…...

uusi kumho Wi31+ SUV talvirengas

Wi31+

Kumhon tunnettu Wintercraft Wi31 -nastarengas on saanut rinnalleen uuden Wi31+ mallin. Mallien välisistä eroista selkeimmin havaittavissa on uuden Wi31+ renkaan tiheänastaisuus; kahdessa suosituimmassa henkilöauton renkaan koossa (195/65R15 XL & 205/55R16 XL) on 150 nastan sijasta tasan 200 nastaa. Tällä maksimoidaan jarrutus- ja käsittelyominaisuudet jäisillä teillä ja vaativissa talviolosuhteissa. Uuden renkaan valmistuksessa on käytetty viimeisintä kumiseostekniikkaa.…...

uusi kumho Wi31+ SUV talvirengas

Wi31+

Kumhon tunnettu Wintercraft Wi31 -nastarengas on saanut rinnalleen uuden Wi31+ mallin. Mallien välisistä eroista selkeimmin havaittavissa on uuden Wi31+ renkaan tiheänastaisuus; kahdessa suosituimmassa koossa (195/65R15 XL & 205/55R16 XL) on 150 nastan sijasta tasan 200 nastaa. Tällä maksimoidaan jarrutus- ja käsittelyominaisuudet jäisillä teillä ja vaativissa talviolosuhteissa. Uuden renkaan valmistuksessa on käytetty viimeisintä kumiseostekniikkaa. Wi31+ nastarengas henkilöautoille sopii…...

kumhon WS71 kitkarengas katumaastureille ja maastoautoille

WS71

WS71 kitkarengas tehokkaille katumaastureille ja moderneille maastoautoille. Optimoitu pintakuvio ja 3D-sivutaisuurteet antavat parhaan pidon sekä lumella että jäällä. Modernin kumiseostekniikan ansiosta jarrutusominaisuudet ovat erinomaiset. Suomessa valmistetut ja testatut laadukkaat Scason-nastat takaavat erinomaisen pidon talviolosuhteissa.

kumho WS51 kitkarengas

WS51

WS51 kitkarengas katumaastureille ja pienemmille hyötyajoneuvoille. Optimoidut sivuttaisuurteet takaavat erinomaiset pidon jäällä ja lumella. Uuden kuvioinnin ansiosta renkaalla saavutetaan enemmän ajokilometrejä ja rengas myös kuluu tasaisemmin.

kumho WS31 nastarengas isoille henkilöautoille ja katumaastureille

WS31

WS31 nastarengas SUV katumaastureille optimaalisella nastojen asettelulla antaa erinomaisen pidon ja hyvät käsittelyominaisuudet jäällä ja lumella. Moderni kumiseostekniikka. Suomessa valmistetut ja testatut laadukkaat Scason-nastat takaavat erinomaisen pidon talviolosuhteissa.

wi31 talvirengas suv-autoille

Wi31

Wi-31 nastarengas SUV/maastoautolle sopii jäisiin olosuhteisiin optimaalisen nastojen asettelun ansiosta. Parannettu pito- ja jarrutuskyky jäällä ja lumella epäsymmetrisellä kolmiulotteisella urituksella. Viimeisimmän kumiseostekniikan ansiosta parempi hallinta jäällä. Suomessa valmistetut ja testatut laadukkaat Scason XT-turbine -nastat takaavat erinomaisen pidon ääriolosuhteissa.

kumhon KC-11 nastarengas pakettiautoihin

KC11

KC11 nastarengas on moderni rengas pakettiautoihin, hyötyajoneuvoihin ja matkailuautoihin. Samansuuntainen pintakuviointi ja uudenkaltainen profiilirakenne täydelliseen pitoon lumella ja jäällä. Poikkeuksellisen hyvät käsittelyominaisuudet märällä ja kuivissa olosuhteissa. Pitkään kestävä rengas. M+S.

kumho KW-31 kitkarengas henkilöautoille

KW31

KW31 kitkarengas antaa SUV/maastoautolle maksimoidun pidon ja jarrutustehon lumella. Renkaassa on parannettu kaarreajettavuus sekä käsittely lumisilla ja jäisillä teillä. Tämän talvirenkaan olka-alueilla on jäätä ja lunta poistava muotoilu.

kumho wintercraft Wi-31 nastarengas henkilöautoille

Wi31

Wi31 nastarengas henkilöautoille sopii Suomen talvisiin olosuhteisiin optimaalisen nastojen asettelun ansiosta. Parannetut jarrutus- ja käsittelyominaisuudet epäsymmetrisen kolmiulotteisen urituksen ansiosta. Modernin kumiseostekniikan ansiosta parempi hallinta lumella ja jäällä. Suomessa valmistetut ja testatut laadukkaat Scason XT Turbine -nastat takaavat erinomaisen pidon ääriolosuhteissa.

CW51

CW51 kitkarengas on moderni rengas pakettiautoihin. Siinä on lumella ja jäällä pitävä talviprofiili sekä hyvä ohjattavuus.

kumho KW-31 kitkarengas henkilöautoille

KW31

KW31 on kitkarengas henkilöautoille maksimoidulla pidolla ja jarrutusteholla lumella. Parannettu kaarreajettavuus ja käsittely lumisilla sekä jäisillä teillä. Tämän kitkarenkaan olka-alueilla on jäätä ja lunta poistava muotoilu.

kumho izen KC-15 kitkarengas

KC15

KC15 kitkarengas katumaastureihin ja maastoajoneuvoihin viimeisimmän sukupolven korkeamman suorituskyvyn teknologialla. Epäsymmetrinen profiili on suunniteltu erinomaisia käsittelyominaisuuksia varten. Valmistusmateriaali uusimman sukupolven piidioksidi-kumiyhdiste. Nastaton rengas M+S.

kumhon izen KC-16 nastarengas sopii katumaastureihin ja maastoajoneuvoihin

KC16

KC16 nastarengas sopii katumaastureihin ja maastoajoneuvoihin. Suunniteltu erityisesti talvisiin olosuhteisiin. Poikkeuksellisen hyvä ohjausvakaus. Tässä talvirenkaassa on erityinen pintakuvio suorituskyvyn parantamiseen märissä oloissa, lumella ja jäällä.