Talvirenkaat autoihin | Katso Kumhon talvirengasmallisto
kumho jälleenmyyjät banneri

Kumhon talvirenkaat

Talvirenkaiden valmistus on yksi haastavimmista rengasalalla.

Me Kumholla olemme ottaneet haasteen vastaan ja yhdistäneet keskenään suomalaisen ja kansainvälisen tuotekehityksen – hyödyntäen parhaat innovaatiot kummastakin.

Tältä sivulta löydät Kumho-talvirenkaat henkilö-, paketti-, ja maastoautoihin, sekä SUV-ajoneuvoihin.

Kumho ottaa huomioon Pohjolan olosuhteet myös renkaiden nastoissa ja Suomessa myytävissä nastarenkaissa käytetäänkin vain Scason-nastoja, jotka on sekä kehitetty että valmistettu Suomessa.

Rengasvalitsimen avulla löydät juuri sinun autoosi sopivat talvirenkaat.

» Lue lisää

Kaksi talvirengastyyppiä

Talvirenkaista puhuttaessa nousee keskustelunaiheeksi usein valinta kahden rengastyypin välillä. Pitäisikö valita omaan autoon nastarenkaat vai kitkat?

Kummassakin rengastyypissä on hyvät puolensa, mutta myös selkeitä eroja niiden ominaisuuksissa hieman sääolosuhteista riippuen.

Nastarenkaat ja niiden käyttöaika

Milloin talvirenkaat sitten pitää vaihtaa?

Ensimmäinen ero on jo siinä, että nastallisten talvirenkaiden käyttöaika on Suomessa 1.11. – 31.3. välinen aika tai toisen pääsiäispäivän jälkeiseen maanantaihin saakka (myöhempi ajankohta on määräävä).

Nastarenkaiden käyttöaika voi tämän vuoksi vaihdella vuosittain jopa kuukaudella. Talvirenkaita on tällä hetkellä käytettävä joulukuun alusta helmikuun loppuun saakka.

Tieliikennelaki uusiutuu vuoden 2020 syksyllä, jolloin talvirengaspakko muuttuu keliperusteiseksi.

Näin ollen talvirenkaiden vaihto tulee tulevina vuosina ajankohtaiseksi silloin kun sää tai keli sitä edellyttää eikä tarkkoja päivämääriä tarvitse enää muistella.

Nastarenkaat saa toki vaihtaa alle ja käyttää niitä muunakin aikana, jos keliolosuhteet sitä edellyttävät. Esimerkiksi vuonna 2018 kevään tulo viivästyi yöpakkasten johdosta, jolloin tienvarsien isoista kinoksista tulleet sulamisvedet muodostivat teille jääpinnan pakkasaamuina. Näin ollen talvirenkaiden käyttöaika pidentyi sään vuoksi.

Milloin talvirenkaat laittaa alle ja vaihtaa kesärenkaisiin, riippuu siis monesti jo nyt kelistä ja talvirengastyypistä.

Pito-ominaisuuksiltaan nastarengas on luotettavampi varsinkin vaihtelevissa sääolosuhteissa. Lumisella alustalla kuitenkin kitkarenkaat parhaimmillaan pitävät yhtä hyvin, joskus jopa paremmin.

Merkittävin ero on ajettaessa jäisellä tiellä, jossa tienpinnan kitka vaihtelee.

Nastarengas mukautuu tähän paremmin, tasoittaen ajo-olosuhteita tienpinnan kitkatason muuttuessa.

Monissa Suomen talviolosuhteissa nastarengas on luotettavampi. Jäiset rannikkoseudun tiet, kaupunkiliikenteen kovaksi kiillottuneet risteysalueet ja mustan jään aika yöllä ja varhain aamulla saavat kuljettajan kaipaamaan nastarenkaita.

Kitkarenkaat ympäri vuoden?

Kitkarenkaita suosivan ei tarvitse muistella tarkkoja päivämääriä, sillä niillä saa ajaa halutessaan ympäri vuoden, joskaan kitkarenkaiden ympärivuotinen käyttö ei olekaan suositeltavaa.

Mitä tulee rengasmeluun, on kitkarengas hiljaisempi, mikä saattaa vaikuttaa ajomukavuuteen.

Ajo-ominaisuuksiltaan kitkarenkaat taas ovat hyvät erityisesti talven paljailla kestopäällystepinnoilla.

Koska kitkarenkailla ajo on sallittua ympäri vuoden, tuo se oman mausteensa keskusteluun. Vaikka kitkarenkaiden käytölle ei ole esteitä kesällä, ja osa autoilijoista saattaa näin toimia, ei sitä kuitenkaan voi suositella.

Ympärivuotisessa käytössä olevat kitkarenkaat kuluvat kesän lämmössä nopeasti, eivätkä kitkarenkaat talvella välttämättä enää toimi kuten pitäisi.

Niiden kunto heikkenee ja kitkarenkaiden urasyvyys vähenee, unohtamatta rengaspaineita, jotka voivat olla sopimattomat. Niinpä esimerkiksi kesärenkaat henkilöautoihin kannattaa vaihtaa kitkarenkaiden tilalle, mutta vaihtoajan kanssa on enemmän joustoa kuin nastarenkailla.

Valinta kitka- ja nastarenkaiden välillä on hyvä siis tehdä pitkälti sen perusteella, millaisissa ajo-olosuhteissa ajaa. Kiistämättä nastarengas on ainakin luotettava vaihtoehto Suomen talven hyvin vaihtelevissa sääolosuhteissa.

Lue lisää kitka- ja nastarenkaiden eroista

Vinkkejä talvirenkaiden uusimiseen

  • Talvirenkaiden vaihdossa kannattaa pitää muutamat perusasiat mielessä.
  • Autossa ei kannata käyttää samanaikaisesti erimerkkisiä ja -tyyppisiä talvirenkaita.
  • Jos talvirenkaat ovat nastarenkaat, kaikkien neljän renkaan tulee olla samanlaisesti nastoitettuja. Kannattaakin uusia henkilöauton renkaat vähintään akseli kerrallaan.

Vähemmän kuluneet talvirenkaat laitetaan aina taka-akselille.

  • Jotta nastarenkaat ovat lailliset, niistä saa puuttua nastoja enintään 20 prosenttia.
  • Parhaat ajo-ominaisuudet saavutetaan, kun kaikkien renkaiden vaihto tehdään kerralla.

Tiesitkö?

Kumholla on tutkimus- ja tuotekehityskeskukset Koreassa, Kiinassa, Saksassa ja USA:ssa. Suomeen tuotavat rengasmallit testataan Saksassa kahdella eri radalla ja talvirenkaat aidoissa talvioloissa Suomen Ivalossa.

Kumhon talvirenkaat tarkoittavat laatua, edullisesti.

  • Automalli

  • Rengastyyppi

Wi51

Uusi kitkarengas pohjoisen talveen Ensiluokkainen suorituskyky ja ajomukavuus pohjoisen talvisissa olosuhteissa Erinomainen pito jäällä ja lumella jarrutettaessa sekä kiihdytettäessä Maksimoitu tasapainoinen pito kaikille talviteille Vaikuttava suoritus märällä ja kuivalla – 20% (märällä) / – 5% (kuivalla) parempi jarrutus Säästä polttoainekuluissa – 16% alempi vierintävastus Wi51 on saatavilla myös SUV-autoihin. Huipputason jarrutus- ja kiihdytyskyky   Wi51…...

Kumho wi32 rengas

Wi32

Uusi nastarengas pohjoisen talvisiin olosuhteisiin Parempi luotettavuus ja turvallisuus talven ääriolosuhteissa Huomattavasti parempi kiihdytys- & jarrutusteho jäällä – 40 % parempi pito jäällä jarrutettaessa ja kiihdytettäessä Täysin uusi suomalainen nasta – 8 % parempi jarrutusteho märällä Tasapainoinen suoritus märällä – 6 % parempi kiihdytysteho lumella Alhainen rengasmelu ja hyvä ajomukavuus asfaltilla Wi32 on saatavilla myös SUV-autoihin. Huipputason…...

KC11

KC11 nastarengas on moderni rengas maastoautoihin. Samansuuntainen pintakuviointi ja uudenkaltainen profiilirakenne täydelliseen pitoon lumella ja jäällä. Poikkeuksellisen hyvät käsittelyominaisuudet märällä ja kuivissa olosuhteissa. Pitkään kestävä rengas. M+S.

CW11

CW11 nastarengas on moderni uutuusrengas pakettiautoihin sekä hyötyajoneuvoihin ja matkailuautoihin. Vinosuuntaisen keskiosan urituksen ja 3D-lamellien ansiosta nastarenkaalla on erinomainen suorituskyky ja jarrutusteho jäällä.Optimoitu nastojen asettelu reunoille ja keskelle suomalaisin Scason MR11-nastoin. Hyvä kuormituksen kesto ja erinomainen kulutuskestävyys mahdollistaa pitkät kilometrit.     Viimeisintä rengasteknologiaa hyödyntämällä olemme onnistuneet yhdistämään pohjoisen talveen sopivat ominaisuudet: • Optimoitu nastojen sijoittelu…...

uusi kumho Wi31+ SUV talvirengas

Wi31+

Kumhon tunnettu Wintercraft Wi31 -nastarengas on saanut rinnalleen uuden Wi31+ mallin. Mallien välisistä eroista selkeimmin havaittavissa on uuden Wi31+ renkaan tiheänastaisuus; kahdessa suosituimmassa henkilöauton renkaan koossa (195/65R15 XL & 205/55R16 XL) on 150 nastan sijasta tasan 200 nastaa. Tällä maksimoidaan jarrutus- ja käsittelyominaisuudet jäisillä teillä ja vaativissa talviolosuhteissa. Uuden renkaan valmistuksessa on käytetty viimeisintä kumiseostekniikkaa.…...

uusi kumho Wi31+ SUV talvirengas

Wi31+

Kumhon tunnettu Wintercraft Wi31 -nastarengas on saanut rinnalleen uuden Wi31+ mallin. Mallien välisistä eroista selkeimmin havaittavissa on uuden Wi31+ renkaan tiheänastaisuus; kahdessa suosituimmassa koossa (195/65R15 XL & 205/55R16 XL) on 150 nastan sijasta tasan 200 nastaa. Tällä maksimoidaan jarrutus- ja käsittelyominaisuudet jäisillä teillä ja vaativissa talviolosuhteissa. Uuden renkaan valmistuksessa on käytetty viimeisintä kumiseostekniikkaa. Wi31+ nastarengas henkilöautoille sopii…...

kumho WS51 kitkarengas

WS51

WS51 kitkarengas katumaastureille ja pienemmille hyötyajoneuvoille. Uusimman teknologian kitkarengas, jonka uudet aramidikuidut parantavat pitoa varsinkin jäällä. Microsilica ja uuden teknologian liskontassumaiset tarttumapinnat parantavat märkäpitoa ja hidastavat kulumista. Kaarevat reunaurat ja keskiosan kuvio takaavat erinomaisen pidon lumella ja märällä. Uuden kuvioinnin ansiosta renkaalla saavutetaan enemmän ajokilometrejä ja sen melu on vähentynyt. WS51-rengasteknologia Suorituskykytekijät 1 Optimoitu uran…...

WS31

WS31 on SUV-nastarengas epäsymmetrisellä urituksella ja modernilla kumiseoksella antavat erinomaisen pidon, käsittelyominaisuudet ja jarrutustehon jäällä sekä lumella. Suomalaiset Scason-nastat, optimaalinen nastojen asettelu ja riittävät nastamäärät mahdollistavat pidon isomman auton massalle..

wi31 talvirengas suv-autoille

Wi31

Wi31 nastarengas SUV/maastoautolle sopii Suomen talvisiin olosuhteisiin optimaalisen nastojen asettelun ansiosta. Parannetut jarrutus- ja käsittelyominaisuudet epäsymmetrisen kolmiulotteisen urituksen ansiosta. Modernin kumiseostekniikan ansiosta parempi hallinta lumella ja jäällä. Suomessa valmistetut ja testatut laadukkaat Scason XT Turbine -nastat takaavat erinomaisen pidon ääriolosuhteissa.   Wi31 on saatavilla myös henkilöautoon.

KW31

KW31 kitkarengas antaa SUV/maastoautolle maksimoidulla pidolla ja jarrutusteholla lumella. Parannettu kaarreajettavuus ja käsittely, joka suunniteltu erityisesti pohjoismaiden lumisille ja jäisille teille. Renkaan olka-alueilla on jäätä ja lunta poistava muotoilu. KW31 on saatavilla myös henkilöautoon.

wi31 talvirengas suv-autoille

Wi31

Wi31 nastarengas henkilöautoille sopii Suomen talvisiin olosuhteisiin optimaalisen nastojen asettelun ansiosta. Parannetut jarrutus- ja käsittelyominaisuudet epäsymmetrisen kolmiulotteisen urituksen ansiosta. Modernin kumiseostekniikan ansiosta parempi hallinta lumella ja jäällä. Suomessa valmistetut ja testatut laadukkaat Scason XT Turbine -nastat takaavat erinomaisen pidon ääriolosuhteissa.   Wi31 on saatavilla myös SUV- ja maastoautoihin.

CW51

CW51 on moderni kitkarengas pakettiautoihin, millä on erinomainen pito ja ohjattavuus lumella. Sen pitäväksi muotoiltu talviprofiili riittävin lamellein antaa käsiteltävyyttä ja jarrutuspitoa. Parannettu suorituskyky myös kuivalla ja märällä tiellä.

Käytämme evästeitä sivustomme käyttökokemuksen parantamiseksi, sivuston turvallisuuden varmistamiseksi, tilastotietojen keräämiseksi ja mainonnan tehokkuuden mittaamiseksi. Saatamme käyttää evästeitä myös mainonnan kohdentamiseen.

Tietosuojaseloste

Evästeasetukset

Alla voit valita minkä tyyppisiä evästeitä sallit tällä verkkosivustolla.

FunctionalOur website uses functional cookies. These cookies are necessary to let our website work.

AnalyticalOur website uses analytical cookies to make it possible to analyze our website and optimize for the purpose of a.o. the usability.

Social mediaOur website places social media cookies to show you 3rd party content like YouTube and FaceBook. These cookies may track your personal data.

AdvertisingOur website places advertising cookies to show you 3rd party advertisements based on your interests. These cookies may track your personal data.

OtherOur website places 3rd party cookies from other 3rd party services which aren't Analytical, Social media or Advertising.