Talvirenkaiden anatomia

24.9.2017

Renkaat kannattelevat auton koko massaa ja niiden kosketuspinta tiehen on ainoastaan kämmenen kokoinen. Renkaiden on selviydyttävä hämmästyttävän monista tehtävistä, ne kuljettavat autoa eteen- ja taaksepäin, kääntyvät tien mukaan, kiihdyttävät vauhtia, jarruttavat ja pysäyttävät auton.

Edistyksellistä renkaiden kehitystyötä

Renkaat huolehtivat ajotuntumasta ja –mukavuudesta sekä turvallisuudesta erilaisilla pinnoilla ajettaessa. Renkaan profiilia ja kumiseoksia kehitetään ajokokemusta ajatellen, onpa sitten kyse kaupunkiajosta tai sporttisemmasta menosta. Tämän vuoksi renkaiden kehittäminen on tärkeää ja jatkuvaa työtä. Valjastamme huipputeknologian renkaiden suorituskyvyn ja ominaisuuksien kehittämiseen.

Kumho nastarengas SUV ice ws31

Renkaissa on oltava käyttötarkoitukseen sopiva yhdistelmä materiaaleja

Renkaiden koostumus on erilainen kesä- ja talvirenkaissa. Yleisesti ottaen renkaiden joustavuus heikkenee lämpötilan laskiessa. Siksi talvirenkaat ja niiden kumiseos on kehitetty sellaiseksi, että se säilyttää joustavuutensa kylmissä olosuhteissa. Kun kesärenkaiden joustavuus ja pito häviää seitsemän asteen lämpötilassa, talvirenkaiden kumiseos säilyttää suorituskykynsä paljon tämän lämpötilan alapuolellakin.

Tarkista kuitenkin ainakin nämä kaksi asiaa ennen kuin lähdet renkailla liikenteeseen.

Suorituskykyiset renkaat ovat huipputeknologian tulosta

Korkean suorituskyvyn omaavat renkaat maksimoivat käsiteltävyyden korkeissa nopeuksissa. Rengasmassan silikonikumi- ja hiilikuitumateriaalit auttavat saavuttamaan kilparenkaisiin verrattavissa olevan optimaalisen kitkan ja suorituskyvyn. Käsiteltävyys ja vakaus korkeilla nopeuksilla ovat huippuluokkaa.

Lue lisää: Vinkit mitä kannattaa ottaa huomioon talvirenkaiden valinnassa

Renkaiden pintakuvio määrittää renkaan luonteen

Renkaan pintakuvion erilaiset muodot ja näiden symmetriset ja epäsymmetriset kombinaatiot määrittävät renkaiden ominaisuudet ja suorituskyvyn. Kesä-, talvi- ja kitkarenkaiden pintakuvio on optimoitu renkaan käyttötarkoituksen mukaan.

Talvirenkaissa on oltava leveät urat, jotka estävät liukumista jäisillä ja lumisilla teillä. Hyvää pitoa edesauttavat myös tiheät sivuttaisurat.

Kumho Wintercraft ice wi31

Tämän talven järkivalinta nastarengas – Kumho Wintercraft ice wi31

Jaa somessa: