Tekniikan Maailman 2021 talvirengastestin tuloksia

18.10.2021

Ensimmäistä kertaa testissä Kumho WinterCraft Wi32

 

Suomessa todelliset talvikelit ovat edelleen mahdollisia Etelä-Suomea myöten. Kumhon tuotekehityksessä onkin panostettu merkittävästi meidän olosuhteisiimme sopivan talvirenkaan kehitystyöhön sekä testaamiseen Lapissa. Uusi Kumho WinterCraft Wi32 -talvirengas on suunniteltu nimenomaan meille tyypillisiin talviolosuhteisiin ja ne on varustettu suomalaisilla Scason-nastoilla.

Tekniikan Maailman talvirengastestissä WinterCraftia luonnehdittiin kelpo renkaaksi ja se sai yleisarvosanan 8.

Poimintoja ominaisuuksien saamista arvosanoista:

Jäällä ajettaessa

– Jarrutus 9
– Kiihdytys 9
– Käsittely 10
– Ajettavuus 9

Lumella ajettaessa

– Jarrutus 8
– Kiihdytys 8
– Käsittely 9
– Ajettavuus 8

Lumella ja jäällä ajettaessa testissä todettiin, että renkaan ohjaustuntuma lumella on tarkka ja rengas on väistöissä helppo hallittava. Lisäksi kehuja sai sivuttaispito jäällä.

 

Kumho Wintercraft Wi32 nastarenkaat Lapissa 2021 Esapekka Lapin testaamana -video

 

 

Kitkarenkaita fanittaville Kumho WinterCraft Wi51

Tämän vuoden Tekniikan Maailman vertailussa päähuomio kiinnittyi nastarenkaisiin, mutta kitkarenkaille on selkeä tilaus Suomen talvessa, ajoipa sitten kaupunkiliikenteessä tai hiljaisemman liikenteen alueilla.

Tekniikan Maailman testissä ilmeni, että kitkarenkaiden kehitystyö on ollut tuloksellista. Testissä todettiin, että kitkarenkaiden pitotaso alkaa olla suorastaan hämmästyttävän hyvä, myös liukkaammilla talvikeleillä. Kumiseoksella, pintakuviolla ja renkaan rakenteella on pystytty parantamaan kitkarenkaiden pitoa ja ohjattavuutta myös ääritilanteissa.

Kumho WinterCraft Wi51 -kitkarengas sai testissä kehuja pidosta lumella ja ominaisuuksista myös vierintävastus sai kiitosta.

 

Kelpaa ajella

Loppumietelmänä testissä oli, että Suomen talvessa tarvitaan talvirenkaat, mutta tarvitaanko välttämättä nastoja tai kalleimpia uutuustuotteita? Asian päättäjä istuu auton penkin ja ratin välissä. Me Kumholla uskomme vakaasti siihen, että hyvän ei tarvitse maksaa maltaita. Kohtuuhintaisilla Kumho-laaturenkailla kelpaa ajella Suomen talvessa, valitsipa sitten nastarenkaat tai kitkat.

Artikkelin kategoriat: Yleinen | Katso kaikki artikkelit
Jaa somessa: